Главу ВМС Аргентини звільнили через зникнення підводного човна

Главу ВМС Аргентини звільнили через зникнення підводного човна

Укрінформ
В Аргентині звільнили з посади командувача ВМС країни після того, як у південному районі Атлантичного океану зник підводний човен із 44 членами екіпажу на борту. 

Про це повідомляє Voice of America з посиланням на La Nacion. 

"Міністр оборони Оскар Агуад звернувся до адмірала Марсело Едуардо Іполіто Срура з проханням піти у відставку", - йдеться у повідомленні.

Ім'я нового кандидата на цю посаду наразі не назвали.

Як повідомлялося, на початку грудня військово-морський флот Аргентини оголосив загиблими 44 членів екіпажу підводного човна ARA San Juan, який зник безвісти 15 листопада.

Читайте також: Аварія аргентинського підводного човна: з'явився корупційний "німецький слід"

Підводний човен ARA San Juan з 44 членами екіпажу на борту зник в південній частині Атлантичного океану. Він прямував з порту Ушуая до порту Мар-дель-Плата. За повідомленнями ЗМІ, які посилаються на джерела в аргентинських ВМС, перед тим, як з підводним човном був втрачений зв'язок, з нього повідомили про проблеми з акумуляторними батареями.

19 листопада повідомлялося про спробу встановити з підводного човна телефонний контакт з морським опорним пунктом. Через чотири дні було оголошено, що в районі ймовірного перебування ARA San Juan був зафіксований звук, схожий на вибух. Звук зафіксували незабаром після останнього виходу на зв'язок екіпажу підводного човна 15 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-