Канада вчить своїх військових протистояти пропаганді

Канада вчить своїх військових протистояти пропаганді

Укрінформ
Перед відрядженням на службу за кордоном, канадські військові проходять тренінг з основ протидії пропаганді.

Про це розповів міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З огляду на те, що ми вже мали певний позитивний досвід у протидії пропаганді, перед розгортанням наших підрозділів ми проводимо для них тренінги і попереджаємо, що про них можуть написати повністю брехливі негативні матеріали», - сказав Саджан.

Читайте також: Спецслужби Іраку не допустять відновлення ІДІЛ - мінборони Канади

За його словами, найкращим способом розвіяти фейкові новини є безпосереднє спілкування із громадою, на яку вони націлені.

«Коли ви особисто зустрічаєтеся, то стає дуже важко комусь третьому втрутитися і переконати, що насправді все було інакше. Тож канадці продовжуватимуть робити те, що їм вдається найкраще: розбудовувати стосунки виказуючи рішучість», - зазначив міністр.

Читайте також: Саджан про зброю для України: крім обладнання, потрібен ще й "майстер клас"

Водночас він додав, що Канада «дуже багато вкладає» в убезпечення власних комунікаційних систем й перебуває «на вістрі» у цьому питанні.

Нагадаємо: з часу розгортання очолюваного Канадою багатонаціонального батальйону НАТО у Латвії, проти канадців регулярно застосовується російська пропагандистська машина. Останнім яскравим випадком стало обвинувачення у нібито проживанні канадських військовослужбовців у розкішних квартирах замість військових казарм. Хоча ця інформація була дуже швидко розвінчана, новина досі продовжує деколи виникати у латвійському інформаційному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-