Нові фрегати Австралії зможуть протистояти загрозі з Пхеньяна

Нові фрегати Австралії зможуть протистояти загрозі з Пхеньяна

Укрінформ
Нові австралійські фрегати обладнають системами ППО, і вони зможуть збивати ракети далекого радіусу дії, зокрема ті, що походять з Північної Кореї.

Про це прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл заявив під час 17-ї Тихоокеанської та морської виставки у Сіднеї, повідомляє news.com.

«Ми мусимо бути спроможними зустріти загрозу і здолати її», - заявив керівник австралійського уряду.

Раніше така опція була передбачена на окремих кораблях, але зараз уряд переходить до массового та обов'язкового комплектування їх системами бойового управління.

Читайте також: Трамп про КНДР: Переговори з маленькою людиною-ракетою — марна витрата часу

«Цей підхід був недалекоглядним, і ми вважаємо, що це більше не відповідає національним інтересам», - сказав Тернбулл.

За словами командувача австралійського флоту Тіма Барретта, моряки матимуть справу лише з однією стандартною системою.

Згідно з планом фрегати використовуватимуть систему бойового управління Lockheed Martin Aegis з австралійським тактичним інтерфейсом від SAAB Australia.

Наразі участь у тендері на будування нових фрегатів для ВМС Австралії вартістю 30 мільярдів доларів беруть участь три суднобудівні компанії: британська BAE Systems з типом фрегатів 26, італійська Fincantieri з фрегатом FREMM та Navantia з Іспанії з оновленим фрегатом F100. Переможця оголосять наступного року.

Очікується, що робота над проектом розпочнеться у 2020 році на федеральній державній верфі в Осборні (Південна Австралія). Нові фрегати замінять фрегати типу «Анзак».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-