Фінляндія в ООН закликала активізувати боротьбу зі змінами клімату

Фінляндія в ООН закликала активізувати боротьбу зі змінами клімату

Укрінформ
Міжнародна спільнота повинна активувати свої зусилля із протидії змінам клімату і максимально швидко впровадити Паризьку кліматичну угоду.

Про це під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН заявив президент Фінляндії Саулі Нійністьо, передає кореспондент Укрінформу.

«Швидка імплементація Паризької угоди нині ще більш нагальна, ніж рік тому. Угода має чітку мету: обмеження зростання середньорічної температури на рівні значно нижчому за 2 градуси. Наразі ми не на цьому шляху. Нам слід пришвидшити наші зусилля – вікно для дій закривається», - сказав Нійністьо.

Читайте також: Україна розраховує на активну співпрацю з Фінляндією - МЗС

Окремо він звернув увагу на глобальну відмову від викопних видів палива.

«Зміна основного енергетичного ресурсу з викопного палива на відновлювальні джерела має відбуватися значно швидше, ніж нині. Необхідні зусилля кожного», - зазначив президент Фінляндії.

За його словами, на передовій боротьби людства зі змінами клімату має стояти захист Арктики.

«Цей регіон нагрівається удвічі швидше, ніж решта світу. Якщо ми втратимо Арктику, то втратимо весь світ. Нам необхідно знайти ефективні шляхи сповільнення потепління Арктики. Джерела походження чорного вуглецю відомі, технологічні вирішення цієї проблеми існують. Що нам потрібно, так це спільна воля і рішучі кроки для її втілення», - наголосив Нійністьо.

Читайте також: Макрон вірить, що Трамп побачить інтереси США у Паризькій кліматичній угоді

На його переконання, зупинка процесу глобальних змін клімату є «дійсно взаємовигідною для усього людства».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-