В Австралії відпрацьовують ядерну безпеку Тихоокеанського регіону

В Австралії відпрацьовують ядерну безпеку Тихоокеанського регіону

Укрінформ
В Австралійському Кернсі (штат Квінсленд) розпочалися міжнародні навчання Pacific Protector 2017, спрямовані на  запобігання розповсюдженню зброї масового знищення, систем її доставки та супутніх матеріалів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу із посиланням на прес-службу Міністерства оборони Австралії.

«Австралійський уряд з задоволенням співпрацюватиме з нашими регіональними партнерами з Ініціативи з безпеки у боротьбі з розповсюдженням зброї масового знищення, щоб посилити нашу здатність проводити та координувати операції з боротьби з розповсюдженням ЗМЗ. Торговельна безпека є життєво важливою проблемою в Індо-Тихоокеанському регіоні, зважаючи на те, що тут зосереджені основні торговельні шляхи, центри перевантаження та постійно зростають обсяги торгівлі світовими ресурсами», - заявила міністр оборони Австралії Маріс Пейн.

Вона підкреслила, що Австралія бере на себе серйозну відповідальність за забезпечення безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні.

«Потрібно дивитися далі, ніж ядерні та балістичні ракетні програми Північної Кореї, щоб зрозуміти наслідки нездатності світу запобігти діяльності з розповсюдження ЗМЗ. Провокаційна та небезпечна поведінка Пхеньяна служить лише прикладом для посилення нашої відповідальності в питаннях нерозповсюдження», - сказала вона

Учасники навчань сподіваються - Рacific Protector 2017 дасть потужний сигнал тим, хто займається розповсюдження ЗМЗ, що їх діяльність контролюється, і що учасники Ініціативи готові вживати заходів для протидії цій діяльності шляхом застосування національного та міжнародного права.

Участь у навчаннях візьмуть 20 країн, включаючи Австралію, Канаду, Францію, Німеччину, Японію, Нову Зеландію, Республіку Корею, Сінгапур, Росію, Велику Британію, Сполучені Штати, Фіджі, Малайзію, Маршалові острови, Монголію, Папуа Нову Гвінею, Філіппіни, Таїланд, Вануату та В'єтнам. Індія братиме участь у ролі спостерігача.

Протягом чотирьох днів учасники будуть задіяні у різноманітних заходах, зокрема академічних заняттях і тактичних заняттях на вищому рівні, навчальній програмі обміну тематичними матеріалами, проведенні тренувань та демонстрацій, які сприятимуть обміну інформацією, покращать швидке прийняття рішень та розгортання можливостей для проведення заборонних дій, що повинно збільшити потенціал країн з протидії розповсюдженню ЗМЗ в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: Молдова дозволила своїм військовим їхати на Rapid Trident в Україну

У практичній частині навчань візьмуть участь австралійський фрегат ВМС, японський літак P-3C Orion та судна поліції Квінсленда. Сценарій навчань передбачає відстеження кораблів, підозрюваних у транспортуванні матеріалів, пов'язаних із зброєю масового знищення.

Навчання пройдуть у рамках Ініціативи з безпеки в боротьбі з розповсюдженням ЗМЗ - міжнародної програми, націленої посилити контроль над оборотом технологій, пов'язаних зі зброєю масового знищення. Учасником програми є 105 країн.

Фото: forums.airbase.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-