Результат виборів до бундестагу залежить від пенсіонерів – ЦВК Німеччини

Результат виборів до бундестагу залежить від пенсіонерів – ЦВК Німеччини

Укрінформ
Літні люди становлять основну масу виборців під час виборів у бундестаг 24 вересня, саме вони, вочевидь, і визначать розклад сил у парламенті XIX скликання.

Статистику щодо голосування представив федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Сьогодні вже більш як 20% виборців - люди віком 70 років і старше", - повідомив Заррайтер.

Практично третина - це ті, кому за 60. За словами уповноваженого, саме ця група населення відіграє дедалі більшу роль для результатів голосування. До того ж літні люди більш дисципліновані, вони з більшою часткою імовірності прийдуть на виборчі дільниці, ніж молодь.

Тих, кому до 30, нараховується лише 16% (ще в 1980 р. було 22%), а наймолодші виборці - віком від 18 до 21 року - становлять зовсім ненезначну частку в загальній кількості - 3,6%. 

Усього проголосувати цього року мають право 61,5 млн осіб.

Читайте також: Найбільші партії ФРН засудили втручання Ердогана у німецькі вибори

У ЦВК також зазначили, що дедалі частіше люди вважають за краще голосувати за допомогою пошти, а не особисто приходити на дільниці. Така практика була запроваджена в 1957 році. Очікується, що цьогоріч у такий спосіб голосуватимуть до 25% від загальної кількості виборців.

Фото: eventbildservice.dedw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-