Річниця путчу: Ердоган звинуватив Захід у лицемірстві і подвійних стандартах

Річниця путчу: Ердоган звинуватив Захід у лицемірстві і подвійних стандартах

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив лідерів західних країн в лицемірстві і подвійних стандартах відносно спроби перевороту в Туреччині.

Про це йдеться в його статті, опублікованій у The Guardian з нагоди першої річниці спроби перевороту в Туреччині 15 липня 2016 року. 

«Сьогодні західні лідери повинні зробити вибір між тим, щоб зберігати солідарність з терористами або повернути довіру турецького народу», - вважає президент Туреччини. 

На думку Ердогана, подолання перевороту стало поворотним моментом в історії демократії, а також джерелом надії і натхнення для усіх народів, які живуть під диктаторами. 

Читайте також: Гюлен назвав Ердогана диктатором та закликав світ тиснути на нього

«На жаль, союзники Туреччини, особливо наші друзі на заході, не змогли повною мірою оцінити значення того, що відбувається. Замість того, щоб виразити солідарність з моїми співвітчизниками, ряд західних урядів і інститутів вважали за краще почекати і подивитися, як розвиватиметься криза. Їх лицемірство і подвійні стандарти глибоко стурбували турецький народ, який пожертвував усім заради свободи», - йдеться в статті.

Як відомо, рік тому в Туреччині було зроблено невдалу спробу озброєного захоплення влади, в результаті якої загинули 250 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-