Австралійські спецслужби не бачать зв'язку між біженцями і тероризмом

Австралійські спецслужби не бачать зв'язку між біженцями і тероризмом

Укрінформ
Керівник Австралійської служби безпеки (ASIO) Дункан Люїс заперечує зв'язок між рівнем тероризму та програмою щодо прийому біженців в Австралії.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Програма біженців не є джерелом тероризму в Австралії. Його джерело - радикальний іслам суннітського спрямування», - Дункан Люїс.

Керівник спецслужби також підтвердив, що у переважній більшості випадків перехід осіб до радикалізації починається у дуже молодому віці, але не тому, що вони є біженцями.

Водночас посадовець визнав, що до 11 з 12 терористичних інцидентів в Австралії, яким службі внутрішньої безпеки вдалося запобігти починаючи з грудня 2014 року, були причетні мусульмани.

Люїс також визнав, що деякі з біженців є суб'єктами, які представляють інтерес для ASIO на предмет причетності до терористичної діяльності, але ця цифра дуже незначна і явних ознак більшої радикалізації мусульманських біженців немає.

Такі заяви голова ASIO зробив у відповідь на закиди австралійського сенатора Полін Хансон, що прийом мусульманських біженців приводить до Австралії терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-