Трюдо очікує від Макрона сприяння в запуску вільної торгівлі

Трюдо очікує від Макрона сприяння в запуску вільної торгівлі

Укрінформ
Канада готова продовжувати співпрацювати із Францією над втіленням амбітних проектів.

Про це йдеться у привітанні прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо на адресу новообраного президента Франції Еммануеля Макрона.

«Я з нетерпінням очікую на тісну співпрацю протягом наступних років із обраним президентом Макроном над підвищенням міжнародної безпеки, посиленням співпраці у питаннях науки та технологій, а також створенням хороших робочих місць для середнього класу на обох берегах Атлантики. Це також передбачає імплементацію Всеосяжної економічної та торговельної угоди між Канадою та Францією», - заявив Трюдо.

Він також привітав Макрона із перемогою на виборах і наголосив на міцних зв’язках між Канадою та Францією. «Канада та Франція мають теплі та давні відносини, закріплені нашою спільною історією, глибокими культурними та міжособистісними зв’язками, а також потужним економічним партнерством», - зазначив глава уряду Канади.

Як повідомляв Укрінформ, лідер руху «Вперед!» Еммануель Макрон здобув перемогу у другому турі президентських виборів у Франції. Після опрацювання 100% бюлетенів Макрон набирав 66,06 відсотка або 20,7 млн голосів виборців.

За лідера «Національного фронту» Марін Ле Пен проголосували 33,94 відсотка або 10,6 млн французів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-