Викрили групу, яка заволоділа майже ₴160 мільйонами на відновленні Харкова

Викрили групу, яка заволоділа майже ₴160 мільйонами на відновленні Харкова

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці викрили організовану групу, яка заволоділа коштами у сумі близько 160 млн грн, виділеними на відновлення критичної інфраструктури Харкова.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро, передає Укрінформ. 

"Лідер групи, один з впливових бізнесменів, у змові з першим заступником гендиректора КП «Харківські теплові мережі» домігся укладення з підконтрольними йому компаніями прямих договорів на постачання трубної продукції, вікон та технічної солі. Надалі «переможець» через низку фірм-прокладок закупив продукцію у виробника та перепродав КП за понад удвічі завищеною ціною", - зазначає НАБУ.

За даними правоохоронців, унаслідок реалізації схеми учасники злочину заволоділи 159,5 млн грн, якими розпорядилися на власний розсуд. Частина цих коштів – 22 млн грн – була надана Світовим банком.

Своєю чергою у САП поінформували, що сімом фігурантам справи повідомили про підозру у заволодінні коштами, що призначалися для відновлення критичної інфраструктури Харкова. Серед підозрюваних - керівник організованої групи; чотири підконтрольні йому особи та двоє працівників КП «Харківські теплові мережі». 

Читайте також: Розтрата грошей пайовиків: у Тернополі до 12 років тюрми засудили директора будівельної компанії

Зазначається, що фігуранти використовували підроблені документи та забезпечували документальне обґрунтування штучного завищення цін на продукцію.

Як повідомлялося, Головне управління внутрішньої безпеки та слідчі Служби безпеки України у співпраці з Національним антикорупційним бюро та Офісом гепрокурора викрили схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб спецслужби у 2022 році.

Фото всередині тексту – НАБУ, схема – САП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-