У Чернігові відновлять лікарню коштом UNITED24

У Чернігові відновлять лікарню коштом UNITED24

Укрінформ
У Чернігові відновлять центральну районну лікарню за кошти, зібрані на UNITED24.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"На Чернігівщині буде відновлено Чернігівську центральну районну лікарню, яка зазнала серйозних ушкоджень ще на початку 2022 року внаслідок російського авіаудару та бомбардувань. Лікарню відбудують завдяки благодійній пожертві в межах глобальної ініціативи UNITED24. Вартість відновлення на першому етапі становить понад 23,6 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, згідно з урядовою постановою, кошти на перший етап відновлення будівлі будуть розподілені з рахунку UNITED24 Міністерству охорони здоров’я для надання субвенції з державного бюджету районному бюджету Чернігівського району. Це дозволить повністю відновити контур будівлі (перекриття, покрівлі, вікна і зовнішні двері) та згодом перейти до внутрішніх робіт.

У міністерстві додали, що Чернігівщина від початку повномасштабного вторгнення перебувала під постійними артобстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого багато об’єктів цивільної інфраструктури були пошкоджені або зруйновані, зокрема, зазнали і значних руйнувань та пошкоджень будівлі Чернігівської ЦРЛ. Низку корпусів вже відремонтували, тепер нарешті відновлять і будівлю поліклініки, яка суттєво постраждала від війни.

Читайте також: На Миколаївщині відновили пошкоджену росіянами офтальмологічну лікарню

За понад 24 місяці повномасштабної війни Росія у Чернігівській області зруйнувала вщент 8 обʼєктів медзакладів та ще 69 обʼєктів суттєво пошкодила. 42 об’єкти медзакладів області вже відновлені повністю та ще 19 відновлені частково.

Як повідомлялося, за понад 25 місяців війни у різних областях України повністю або частково відновлений 871 об’єкт медзакладів. З них 513 об’єктів відновлені повністю та ще 358 – частково.

За час повномасштабного вторгнення ворог пошкодив 1574 об’єкти медзакладів та ще 209 об’єктів зруйнував повністю (об’єкти відновленню не підлягають).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-