На Миколаївщині відновили пошкоджену росіянами офтальмологічну лікарню

На Миколаївщині відновили пошкоджену росіянами офтальмологічну лікарню

Укрінформ
У Миколаївській області відновлено обласну офтальмологічну лікарню, пошкоджену внаслідок російського обстрілу ще навесні 2022 року.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Навесні 2022 року уламками ворожого снаряду було пошкоджено покрівлю та 70 вікон 4-поверхового лікувального корпусу Обласної офтальмологічної лікарні. Медзаклад потребував поточного ремонту. Завдяки зусиллям місцевої влади у лікарні вдалося повністю замінити вікна та здійснити ремонт покрівлі (331 м²). Ремонтні роботи було завершено у грудні 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Лікарня обслуговує мешканців міста всієї області та надає спеціалізовану та високоспеціалізовану третинну медичну допомогу, зокрема хірургічну. Медзаклад, як і до повномасштабної війни, продовжує цілодобово працювати та надавати медичні послуги. Зокрема, лише за минулий рік лікарня амбулаторно прийняла 49 тис. пацієнтів та ще 5 тис. людей отримали стаціонарне лікування.

Читайте також: Херсонська лікарня отримала мобільну амбулаторію

В МОЗ нагадали, що попри війну відновлення українських лікарень є одним із пріоритетів для держави. Саме тому роботи з відновлення триватимуть й надалі. Зокрема, лише на Миколаївщині було відновлено повністю 81 об’єкт медзакладів та ще 51 відновлений частково.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення по всій Україні ворог пошкодив 1 535 медзакладів та 201 – зруйнував вщент. 508 медзакладів вдалося відновити повністю та ще 360 – відновлені частково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-