Канадські підприємці готові допомогти Україні у відбудові - міністр торгівлі

Канадські підприємці готові допомогти Україні у відбудові - міністр торгівлі

Укрінформ
Ратифікація оновленої Угоди про вільну торгівлю з Україною свідчить про тверду підтримку Канадою перемоги України у війні та її подальшого економічного успіху.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила міністр торгівлі Канади Мері Енджі, коментуючи завершення ратифікації Канадою оновленої Угоди про вільну торгівлю.

“Канада рішуче засуджує загарбницьку війну Росії проти України та продовжує вживати заходи на підтримку України. Отримання королівської згоди - це важливий крок на шляху до імплементації модернізованої Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною, а також приклад непохитної відданості Канади Україні та її народу”, - сказала міністр.

Вона зазначила, що оновлена угода “сприятиме відкритій, передбачуваній та інклюзивній торгівлі, підвищить прозорість, зменшить затрати для підприємців й підтримає економічне відновлення й довготерміновий успіх України”. “Угода зміцнює наші торговельні відносини, заохочує інновації та сприяє економічному зростанню канадців й українців, створюючи хороші робочі місця й користь на місцях”, - зауважила Енджі.

Міністр наголосила, що “після перемоги у війні України, канадські бізнеси та експортери будуть готові до відбудови, оскільки модернізована угода про вільну торгівлю створить необхідні рамки”.

Читайте також: Угода про вільну торгівлю з Туреччиною може запрацювати вже в найближчі місяці

Нагадаємо: оригінальна Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності першого серпня 2017 року й дозволила взаємно скасувати або знизити імпортні мита на більшість товарних позицій. У вересні минулого року під час візиту до Оттави президент Володимир Зеленський разом із прем’єр-міністром Джастіном Трюдо підписав оновлену Угоду, яка тепер покриває також торгівлю послугами, а не лише товарами, інвестиції, телекомунікації й інші перспективні сфери.

Додамо, що підсумками 2021 року товарообіг між Канадою та Україною досяг рекордного рівня, наблизившись до 350 мільйонів доларів США. Позаминулого року він трохи знизився через фактори, переважно пов’язані із початком російського вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, генерал-губернатор Канади Мері Саймон у вівторок надала королівську згоду законопроєкту про ратифікацію оновленої Угоди про вільну торгівлю з Україною, таким чином остаточно схваливши документ. Утім для набуття оновленою Угодою чинності ратифікацію має завершити також Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-