У найближчі чотири роки на відбудову України планують залучити понад €38 мільярдів

У найближчі чотири роки на відбудову України планують залучити понад €38 мільярдів

Укрінформ
Протягом 2024-2027 років, у межах програми Ukraine Facility, Україна отримає понад 38 млрд євро прямого бюджетного фінансування від Євросоюзу, яке планують направити на відбудову.

Про це сказала старша проєктна менеджерка напряму Відновлення Офісу реформ Кабінету Міністрів України Марина Денисюк під час медіаконференції про відновлення України.

“У наступні чотири роки плануємо залучити від ЄС понад 38 млрд євро, які підуть до бюджету України для відновлення інфраструктури та економічного розвитку. Загальна ж сума підтримки на цей період 50 млрд євро, сюди також увійдуть інвестиції та міжнародна технічна допомога”, - додала вона.

За словами Денисюк, Україна вже отримала підтвердження фінансування на березень-квітень цього року за механізмом перехідного фінансування (Bridge financing). За допомогою цього інструменту маємо змогу отримати перші надходження у межах програми Ukraine Facility у коротший термін, ще до офіційного старту ініціативи.

“Мені б також хотілося наголосити на важливості комунікаційної стратегії, завдяки якій вдалося досягти бажаного результату. Ми співпрацюємо із західною аудиторією, яка, власне, фінансує відновлення, але так само і з внутрішньою, аби пояснити всі загальні процеси, які відбуваються на національному рівні”, - зазначила експертка.

Читайте також: Якщо не допомогти Україні з відбудовою, кількість біженців зросте в рази - Мінінфраструктури

Під час конференції також наголосили, що процеси відновлення першочергово мають регіональний вимір та сфокусовані саме на регіонах.

Як раніше повідомлялось, Україна отримає перший транш за програмою Ukraine Facility у розмірі 4,5 млрд євро у березні, а другий, на суму 1,5 млрд євро, надійде у квітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-