У Миколаєві за підтримки ЄС відновлюють експозицію музею «Старофлотські казарми»

У Миколаєві за підтримки ЄС відновлюють експозицію музею «Старофлотські казарми»

Укрінформ
У музеї «Старофлотські казарми» міста Миколаєва за підтримки Європейського Союзу в рамках програми House of Europe відновлюють експозицію після ракетних обстрілів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила Агенція розвитку Миколаєва.

"У Миколаївському обласному краєзнавчому музеї за підтримки Європейського Союзу в рамках програми House of Europe відновлюють пошкоджену обстрілами експозицію. Роботи тривають у виставкових приміщеннях 2-го та 3-го поверхів будівлі", - розповів представник Платформи MY ART та експерт із розвитку культури Офісу відновлення та розвитку Миколаєва Євген Гомонюк.

За його словами, з моменту повномасштабного вторгнення музей п’ять разів потерпав унаслідок російських обстрілів. Було пошкоджено 15 виставкових залів. Унаслідок цього експозицію з 9633 музейних предметів було демонтовано. Серед них - унікальні колекції археології, зброї, виробів з дорогоцінних металів, знарядь праці, нумізматики, природничих матеріалів тощо.

Читайте також: Оголосили архітектурний конкурс з відбудови зруйнованого Росією музею Шухевича

«Наразі роботи тривають у виставкових залах природи та залах, присвячених становленню міста Миколаєва і суднобудівної промисловості міста. Також відновлюють етнографічний зал, присвячений козацтву та народним промислам степового Півдня», - каже Гомонюк.

За його словами, команда Платформи MY ART вже закупила всі необхідні інструменти та будівельні матеріали, необхідні для проведення демонтажу пошкоджених елементів та монтажних робіт з облаштування виставкових приміщень музею.

Читайте також: Херсонський художній музей ідентифікував уже 96 робіт, викрадених росіянами

Одночасно з цим триває робота зі встановлення системи автоматичної пожежної сигналізації, системи сповіщення людей про пожежу та системи централізованого пожежного спостереження в приміщення будівлі музею.

Відновлення пошкодженої експозиції музею проходить в межах реалізації проєкту «Старофлотські казарми: ReStart» спільно із Платформою MY ART та Агенцією розвитку Миколаєва за підтримки Європейського Союзу в рамках програми House of Europe.

Як повідомляв Укрінформ, комунальна установа «Агенція розвитку Миколаєва» минулого року залучила на відновлення міста 305 мільйонів гривень донорських коштів.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-