Україна має чіткий план, щоб отримати доступ до €300 мільярдів заморожених активів РФ - Шмигаль

Україна має чіткий план, щоб отримати доступ до €300 мільярдів заморожених активів РФ - Шмигаль

Укрінформ
У країнах-партнерах заморожено близько 300 мільярдів євро російських суверенних активів, і для України метою є отримання доступу до них.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

Очільник уряду поінформував, що відбулася нарада щодо конфіскації російських заморожених активів за участю Мін'юсту, МЗС, Мінфіну, Мінекономіки, НБУ.

«Обговорили наші плани по роботі з G7, ЄС та Бельгією. У країнах-партнерах заморожено близько 300 млрд євро російських суверенних активів. Наша ціль та позиція однозначна – доступ до всіх цих активів», - заявив він.

Шмигаль зауважив, що Україна посилює свою юридичну позицію та готує необхідні правові механізми. За словами Прем'єр-міністра, влада має «чіткий план дій та перші результати».

Читайте також: Британія готова позичити Україні заморожені активи Росії - Кемерон

«Разом зі Світовим банком ми порахували, що відновлення України буде коштувати щонайменше 486 млрд доларів і активи країни-агресора мають стати основним джерелом відновлення. Росія має заплатити і Росія заплатить!» - заявив він.

Як повідомлялося, Європейський Союз, країни G7 та Австралія заморозили близько 282 млрд доларів російських активів у вигляді цінних паперів та готівки. Усі сторони погоджуються, що ці кошти мають залишатися недоступними для Росії, якщо вона не погодиться допомогти у відновленні України, але розходяться в думках щодо законності повного арешту цих активів.

Фото: Телеграм/Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-