Науседа закликав використати заморожені активи РФ для відновлення України

Науседа закликав використати заморожені активи РФ для відновлення України

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа закликав до надання Україні різнобічної допомоги аж до її перемоги, використання заморожених активів РФ для відновлення України та до посилення санкцій проти Росії та Білорусі.

Про це передає Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

«Ми повинні підтримувати Україну до перемоги, надаючи різну фінансову, військову та гуманітарну підтримку, посилюючи санкції проти Росії та її спільника Білорусі, вимагаючи від Росії-агресора відповідальності за військові та інші злочини, використовуючи заморожені російські активи для відновлення України», - сказав Науседа у вівторок після зустрічі з президентом Мальти Джорджем Веллою.

Глава Литви наголосив, що "майбутнє європейської безпеки сьогодні вирішується саме в Україні".

Науседа також закликав до завершення процесу переговорів Європейської Ради з Україною та Молдовою про членство в ЄС і додав, що таким чином "простір свободи, демократії та верховенства закону буде розширено".

Свою чергою, президент Мальти Джордж Велла заявив, що атаки Росії на громадянське населення та інфраструктуру в Україні, які тривають другий рік, стали ще одним нагадуванням про незаконну війну і агресію, котрі здійснюються з повним порушенням міжнародного права.

Читайте також: Глава Мінфіну США закликає знайти спосіб передати Україні заморожені російські активи

У вівторок президент Республіки Мальта Джордж Велла разом із дружиною Міріам здійснює офіційний візит до Литви.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент Литви Гітанас Науседа за результатами зустрічі в Парижі з французьким колегою Еммануелем Макроном заявив про відставання Заходу від Росії у виробництві військової техніки та боєприпасів.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-