Кулеба привітав рішення Ради ЄС щодо «заморожених» російських активів

Кулеба привітав рішення Ради ЄС щодо «заморожених» російських активів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у понеділок привітав рішення Ради Євросоюзу щодо «заморожених» активів РФ.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у соцмережі Х.

Кулеба підкреслив, що рішення Ради ЄС «відкриває шлях для використання надприбутків від заморожених російських активів».

«Ми заохочуємо до подальших кроків для їх практичного використання на користь України. Ці кроки мають бути амбітними та оперативними», – написав очільник МЗС.

Він додав, що Україна готова і надалі співпрацювати із партнерами в питанні досягнення головної мети – зробити російські активи доступними для України.

«Агресор має заплатити», – наголосив Кулеба.

Читайте також: Конфіскація російських активів: Шмигаль попросив главу ОЕСР допомогти з розробкою рекомендацій

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого Рада ЄС ухвалила рішення та регуляторні правила, які визначають зобов’язання Центральних депозитаріїв цінних паперів ЄС (ЦДП), що володіють замороженими активами і резервами Центрального банку Росії.

Зокрема, Рада ЄС вирішила, що ЦДП, які утримують активів центробанку Росії більш як на  €1 мільйон, мають окремо обліковувати надзвичайні залишки готівки, що накопичуються через обмежувальні заходи ЄС, а також повинні окремо зберігати відповідні доходи. На додаток, депозитаріям забороняється розпоряджатися отриманим прибутком.

Близько 260 мільярдів євро активів ЦБ РФ були заблоковані у формі цінних паперів та готівки у юрисдикції партнерів по G7, а також в ЄС та в Австралії. Більш як дві третини цих заморожених активів знаходяться на території ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-