Фінансування на відновлення отримають 136 регіональних проєктів

Фінансування на відновлення отримають 136 регіональних проєктів

Укрінформ
Кабінет Міністрів спрямував майже 4,5 млрд грн субвенції на програми регіонального відновлення місцевим бюджетам 11 областей України.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Кабінет Міністрів затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2024 рік. Це дасть можливість громадам продовжити реалізацію проєктів відновлення», - йдеться в повідомленні.

Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в межах спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України». Субвенцію буде розподілено між місцевими бюджетами тих громад, проєкти яких було схвалено Європейським інвестиційним банком для реалізації у 2022-2023 роках.

Читайте також: Уряд спрямовує на відновлення майже ₴4,5 мільярда субвенції бюджетам 11 областей

Наголошується, що загальна сума субвенції в розмірі майже 4,5 млрд грн буде перерозподілена на 136 проєктів у громадах тих регіонів, які постраждали внаслідок військової агресії рф. Серед таких проєктів відновлення закладів освіти, охорони здоров’я, центрів надання адміністративних послуг, об’єктів життєзабезпечення населення у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

Як повідомлялося, у липні 2021 року Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком «Програма з відновлення України». Відповідно до цієї угоди передбачається залучення 340 млн євро на фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проєктів з відновлення соціальної інфраструктури, об’єкти житло-комунального господарства тощо у регіонах, що постраждали внаслідок військового конфлікту (підконтрольні уряду України), а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб.

Кредитні кошти будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Термін реалізації угоди складає 5 років і завершується у грудні 2026 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-