Відновлення за програмою Ukraine Facility: Шуляк каже, що ВР та уряд працюють над законодавством

Відновлення за програмою Ukraine Facility: Шуляк каже, що ВР та уряд працюють над законодавством

Укрінформ
Народні депутати та члени Кабінету міністрів наразі напрацьовують законодавчу рамку, яка передбачається програмою Ukraine Facility, про основні засади відновлення України.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, очільниця політичної партії “Слуга народу”, заступниця керівника однойменної парламентської фракції Олена Шуляк розповіла під час ІІІ Форуму з відновлення Житомирщини, передає кореспондент Укрінформу.

“Одна з вимог, яка буде прописана в плані Ukraine Facility, — створення законодавчої рамки про основні засади відновлення. Наразі багато парламентаріїв, представників уряду, громадського сектору та експертного середовища на майданчику Міністерства працюють над тим, щоб створити таку законодавчу рамку. Я сподіваюся, що вже в квітні вона буде презентована для широкого розгляду”, — сказала Шуляк.

За її словами, відповідне законодавство передбачатиме низку фундаментальних принципів, зокрема пов’язаних зі сталим розвитком і круговою економікою. Також народна депутатка додала, що в законодавчій рамці будуть прописані елементи, які стосуються міжнародного співробітництва України, створення органів прозорості і доброчесності при Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури.

Водночас вона поінформувала, що Верховна Рада на законодавчому рівні закріпить використання системи DREAM, яку український уряд презентував на конференції у Лондоні.

Читайте також: Ukrainian Facility – гроші в обмін на реформи

Як повідомлялось, програма Ukraine Facility Європейського Союзу передбачає надання Україні 50 млрд євро впродовж 2024-2027 років. З цієї суми 39 млрд євро будуть спрямовані до державного бюджету для посилення макрофінансової стабільності. У рамках програми також передбачений спеціальний інвестиційний інструмент для покриття ризиків у пріоритетних секторах, обсяг якого становитиме 8 млрд євро. Фінансування в рамках цього інструменту зможуть отримати інвестори через ЄБРР, ЄІБ та інші міжнародні інституції. Очікується, що реалізація проєктів у межах цього інструменту дасть змогу залучити додаткові 30 млрд євро інвестицій.

На додаток, бюджет програми Ukraine Facility передбачає окремий напрямок технічної підтримки, зокрема кошти на покриття відсотків за кредитами в рамках Ukraine Facility, що становитиме 3 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-