Канада надасть експертну підтримку у відновленні 19 українським громадам

Канада надасть експертну підтримку у відновленні 19 українським громадам

Укрінформ
Канада запускає в Україні ініціативу «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR), в межах якої 19 громад отримають експертну підтримку у сталому, інклюзивному, соціальному та економічному відновленні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під час проведення спеціального круглого столу за участі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Посольства Канади в Україні, партнерів з розвитку відбувся запуск ініціативи «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR). В її рамках 19 територіальних громад із 7 областей отримають експертну підтримку у сталому, інклюзивному, соціальному та економічному відновленні», - йдеться в повідомленні.

Участь у проєкті візьмуть у Київській області - Баришівка, Глеваха, Боярка, Велика Димерка; у Донецькій та Харківській областях - Близнюківська, Савенці, Балаклія; у Дніпропетровській - Софіївська, Першотравенська, Апостолівська, Зеленодольська; у Миколаївській - Баштанка, Березнегувате; в Одеській - Шабівка, Білгород-Дністровська; у Чернігівській області - Холмська, Коропська, Менська громади.

За інформацією Мінвідновлення, експерти ініціативи CLIR нададуть відібраним громадам експертну підтримку за такими напрямками: стратегічне управління та планування, налагодження партнерства із міжнародними організаціями та залучення зовнішніх інвестицій, розвиток сфери соціальних послуг, підтримка з розробки планів і стратегій відновлення та розвитку, впровадження принципів сталого розвитку тощо.

Читайте також: Мінвідновлення представило проєкт стратегії підтримки громад

Ініціатива «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» (CLIR) реалізується проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» SURGe Project, який фінансується урядом Канади на запит Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Як повідомлялося, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба провів зустріч із членами представництва Європейського Союзу в Україні, де обговорили продовження реформи децентралізації.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-