Пошкоджений обстрілами корпус університету Каразіна в Харкові допоможе відновити Німеччина

Пошкоджений обстрілами корпус університету Каразіна в Харкові допоможе відновити Німеччина

Укрінформ
Німеччина долучиться до відновлення одного з корпусів Харківського національного університету ім. Каразіна, який знову отримав пошкодження під час російських ударів по центру міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Харківської ОВА після зустрічі заступника начальника адміністрації Євгена Іванова з послом Німеччини Мартіном Єґером.

«За підтримки Мартіна Єґера та посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні пошкоджені рами замінять на нові. Незабаром роботи мають розпочатися. Перші вікна планують встановити замість вибитих на факультеті іноземних мов. Щиро вдячний за підтримку Харківщини та допомогу в усуненні наслідків ворожих ударів. Продовжуємо працювати на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва», - сказав Іванов.

Зазначається, що посольство «продовжуватиме допомагати Харківщині у зміцненні обороноздатності».

Читайте також: Німеччина й Ірландія підтвердили подальшу підтримку України

«Для мене Харківщина – форпост, який захищає демократичний світ Європи. Ми продовжуватимемо надавати всебічну допомогу регіону. Саме про це ми говорили під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим», - сказав Єґер.

Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові внаслідок ракетної атаки 2 січня понівечено будівлі Харківського національного університету ім. Каразіна та Харківського національного університету радіоелектроніки. Зокрема, в головному корпусі Каразінського вибухова хвиля пошкодила 550 вікон.

Знищений навчально-науковий інститут «Фізико-технічний факультет» Харківського національного університету ім. Каразіна на околиці Харкова - 24 лютого 2022 року тут відбувся один із перших боїв за місто. В наступні дні будівля зазнала великих руйнувань, пошкоджене унікальне лабораторне обладнання.

Прямим влучанням ракет у 2022-му зруйновані корпус економічного факультету в центрі міста та спорткомплекс.

Корпуси на площі Свободи були пошкоджені вибуховими хвилями 1 березня 2022 року внаслідок влучань по будівлі Харківської ОВА, яка знаходиться неподалік.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок чергової ракетної аваки на Харків у ніч на 17 січня залишилися без електропостачання 43 побутових та 8 юридичних споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-