Шмигаль на зустрічі з Сежурне запросив французький бізнес долучатись до проєктів відновлення

Шмигаль на зустрічі з Сежурне запросив французький бізнес долучатись до проєктів відновлення

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з міністром у справах Європи та закордонних справ Франції Стефаном Сежурне запросив французький бізнес активніше долучатись до проєктів відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Фейсбуці.

"Вітаю в Києві Міністра Європи та закордонних справ Франції Стефана Сежурне. Перший візит на посаді в Україну свідчить про надзвичайний рівень уваги Франції до нашої країни. Подякував за всебічну підтримку, насамперед військову. Франція — серед країн, які найактивніше допомагають у цьому напрямку. Наголосив тут на наших пріоритетах співпраці: надання систем ППО та збільшення постачання ракет", - зазначив Шмигаль.

За його словами, ще один ключовий напрямок — фінансовий.

"Розраховуємо на подальшу підтримку Францією фінансових ініціатив на рівні Євросоюзу, які є життєво необхідними для нас. Активно співпрацюємо з французьким бізнесом у проєктах відновлення. Запросив французькі компанії активніше долучатися до цього важливого процесу", - наголосив Шмигаль.

Також сторони продовжують спільно працювати над реалізацією Формули миру Президента Володимира Зеленського. Франція тут є одним із беззаперечних лідерів.

"Стефан Сежурне ще раз запевнив, що Франція підтримуватиме Україну на шляху до ЄС і НАТО та залишатиметься пліч-о-пліч у нашій боротьбі з російським агресором", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Франція привнесе всю свою політичну вагу для виділення Україні €50 мільярдів - глава МЗС

Як повідомлялося, Стефан Сежурне прибув із візитом до української столиці у суботу, 13 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-