Уряд виділив 8,5 мільярда на відновлення водопостачання для жителів півдня

Уряд виділив 8,5 мільярда на відновлення водопостачання для жителів півдня

Укрінформ
Кабінет міністрів України виділив 8,5 млрд грн на розв’язання проблеми водопостачання для жителів південних регіонів.

Як повідомив у Телеграмі Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, про це йшлось під час наради з віцепрем’єр-міністром Олександром Кубраковим, Міністерством фінансів, Міністерством економіки та Держагентством відновлення, передає Укрінформ.

За словами Шмигаля, внаслідок підриву Росією Каховської ГЕС та постійних обстрілів частина населених пунктів на півдні України зіткнулася з проблемою водопостачання. Ще влітку були розпочаті роботи з прокладання магістральних водогонів на ділянці Інгулець — Кряжеве (Кривий Ріг), Покров — Нікополь — Марганець та Запоріжжя — Томаківка — Марганець.

"Заслухали інформацію про поточний стан виконання робіт і потреби в додатковому фінансуванні. Загалом на це уряд виділив 8,5 млрд грн. За даними Держагентства відновлення, завезене потрібне обладнання, будівництво водогонів триває, і на початку наступного року вже очікуються результати", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС обмежує права людей на достатній рівень життя - ООН

Також на нараді проговорили комплексне розв’язання проблеми водопостачання в місті Миколаєві.

"Скоординували нашу роботу. Дав міністерствам необхідні завдання, аби пришвидшити реалізацію проєктів із забезпечення водою людей в цих населених пунктах", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомлялося, з квітня 2022 року Миколаїв залишається без централізованого водопостачання через те, що російські загарбники перебили водогін Дніпро-Миколаїв, що на території Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-