Співвласники зруйнованого майна можуть подати у «Дії» заяву на компенсацію

Співвласники зруйнованого майна можуть подати у «Дії» заяву на компенсацію

Укрінформ
За програмою єВідновлення заяву на одержання компенсації за зруйноване житло через «Дію» відтепер можуть подавати і співвласники такого помешкання.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

У Мінцифри нагадали, що раніше заяву в "Дії" могли подати лише одноосібні власники квартири чи будинку. Тепер зробити це можуть і співвласники знищених домівок. Для цього їм необхідно разом подати в застосунку одну спільну заяву або кілька окремих.

Після цього комісія органу місцевого самоврядування опрацьовує повідомлення та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. Кожен з них отримає окремий житловий сертифікат у "Дії". Його можна буде використати, щоб самостійно придбати нову квартиру чи будинок або обʼєднати житлові сертифікати для придбання спільного житла.

Читайте також: Очільники GIZ та U-LEAD ознайомилися в Ірпені з проєктами відновлення після російської окупації

Щоб скористатися сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою всіх співвласників. Робити це необхідно виключно після того, як кожен з них отримає житловий сертифікат.

Зазначається, що українці вже подали 6,4 тис. заяв про зруйноване майно, щоб отримати компенсацію за програмою єВідновлення й придбати нову квартиру чи будинок. З них 827 людей уже мають згенеровані сертифікати, які підтверджують суму компенсації.

Читайте також: На Київщині спецкомісія перевірила хід відбудови 26 об’єктів

Як повідомлялося, за інформацією голови комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування Олени Шуляк, сума погоджених компенсаційних сертифікатів за пошкоджене внаслідок бойових дій житло вже становить 2,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-