На Київщині спецкомісія перевірила хід відбудови 26 об’єктів

На Київщині спецкомісія перевірила хід відбудови 26 об’єктів

Укрінформ
Спецкомісія Київської ОВА цього тижня перевірила процес відбудови 23 об’єктів, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а також трьох багатоповерхівок, що відновлюють коштом UNITED24.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська ОВА.

Як заявив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, три багатоповерхівки, що відновлюють коштом UNITED24, розташовані у Милій та Бузовій.

Комісія також ознайомилася з процесом будівництва двох протирадіаційних укриттів для закладів освіти Бориспільського району.

За словами Кравченка, всі роботи відбуваються за графіком, без порушень. Перевірки триватимуть і надалі. Вже перевірили 23 із 56 обʼєктів.

Читайте також: IFC може залучили комерційні банки для фінансування відбудови житла в Україні

Він нагадав, що цього тижня в КОВА відбулися три розширені наради із підрядниками з питань відбудови, зокрема щодо відбудови багатоповерхівок за програмою UNITED24. Активні роботи вже ведуться на 17 із 18 об’єктів. Також триває відбудова 83 приватних будинків у рамках реалізації обласної програми. Заслухали інформацію щодо відновлення 56 об’єктів коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, де замовником є Київська ОВА.

Наради відбулися за участі представників правоохоронних органів, Департаменту регіонального розвитку КОВА, проєктантів, технагляду, ДТЕКу та робочої групи “Прозорість і підзвітність”, спостережної ради з питань відбудови, ПРООН.

Очільник ОВА зазначив, що детально обговорили кожен об’єкт, щоб вчасно реагувати на проблеми, які виникають. Йдеться про терміни відбудови, коригування проєктів, перевірки актів та якості виконаних робіт.

Кравченко підкреслив, що підрядники мають виконувати всі взяті на себе зобов’язання.

”Мешканці не мають бути заручниками, чути незрозумілі пояснення. У нас єдина позиція – якісна відбудова, ефективне використання коштів та виключення будь-якої корупційної складової. Ми всі працюємо винятково для людей”, – наголосив він.

Читайте також: UNITED24 і LEGO Creators розробили моделі пам’яток України, щоб зібрати кошти на відбудову

За словами Кравченка, цього тижня разом із міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним відкрили протирадіаційне укриття в Новосілківському ліцеї “Ерудит”. Його загальна площа – понад 1 тис. кв. м. В укритті одночасно можуть перебувати майже 600 осіб. Є все для зручного розташування дітей та педагогів. Загалом упродовж 2022-2023 років на Київщині в закладах освіти відремонтували понад 900 укриттів.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області в межах програми “єВідновлення” ухвалили позитивні рішення про компенсацію за пошкоджене житло за майже 5,5 тис. заявками на 544 млн грн.

Фото: rv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-