Очільники GIZ та U-LEAD ознайомилися в Ірпені з проєктами відновлення після російської окупації

Очільники GIZ та U-LEAD ознайомилися в Ірпені з проєктами відновлення після російської окупації

Укрінформ
Регіональний директор німецької урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Тільман Наґель та директор Програми «U-LEAD з Європою» Бастіан Файгель відвідали Ірпінь, який нині відновлюється після російської окупації.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку Програми «U-LEAD з Європою» у Фейсбуці.

«Щойно ми заїхали в Ірпінь, мали змогу пересвідчитися в тих змінах, які відбуваються щодо відновлення громади», - сказав Наґель, який відповідає за діяльність GIZ на території Німеччини, Європи та Південного Кавказу.

Мер Ірпеня Олександр Маркушин показав гостям відео про місто у мирний час і після перебування там російських військових.

Наґель у зв’язку з цим висловив сподівання, що «ми спільно зможемо написати нову частину до вашого відео, а саме – про відновлення».

За його словами, «для нас важливо знайти правильну нішу, де ми можемо вам допомогти».

Як наголосив директор U-LEAD Файгель, Ірпінь – це не лише місто-Герой, це місто героїв. «І нам приємно бути причетними до швидких змін у громаді щодо відновлення. Програма U-LEAD допомагала вашій громаді з невідкладною допомогою в квітні минулого року і невдовзі Ірпінська громада отримає другий транш допомоги», - додав він.

Мер Ірпеня також поділився інформацією про перші кроки з відновлення після деокупації, окреслив основні плани на майбутнє та виокремив проблеми, які виникають під час процесу відновлення. Громада має плани не лише з відбудови території та об’єктів до стану, як було до 24 лютого, а, за словами мера, рухається вперед і планує впроваджувати нові проєкти, пілотувати їх на своїй території та поширювати найвдаліший досвід серед інших громад.

Читайте також: Регіональний директор GIZ відвідав відремонтовану за підтримки U-LEAD школу в Чернігові

Як повідомлялося, українські воїни 28 березня 2022 року звільнили Ірпінь від російських загарбників. Місто стримало ворога на шляху до столиці та отримало звання «Ірпінь – місто-Герой». Росіяни перебували у місті 23 дні.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-