Регіональний директор GIZ відвідав відремонтовану за підтримки U-LEAD школу в Чернігові

Регіональний директор GIZ відвідав відремонтовану за підтримки U-LEAD школу в Чернігові

Фото
Укрінформ
Регіональний директор німецької урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Тільман Наґель, який відповідає за діяльність товариства на території Німеччини, Європи та Південного Кавказу, відвідав Чернігів та побував у загальноосвітній школі І-III ступенів №3, яка була пошкоджена у серпні внаслідок російської ракетної атаки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку Програми «U-LEAD з Європою» у Фейсбуці.

«Наґель дізнався про наслідки російської окупації та бойових дій на Чернігівщині, а також побував на низці об’єктів, у різний час пошкоджених російськими обстрілами. Серед іншого, його поїздка включала експертне обговорення щодо нагальних потреб Чернігівводоканалу та візит до школи №3», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що директорка школи Олена Яковчук розповіла про те, як будівля цього шкільного закладу була прихистком для сотень містян під час бойових дій, про ураження під час ракетного обстрілу 19 серпня цього року, і допомогу у відновленні, зокрема від U-LEAD, а також в цілому про виклики воєнного часу в освітньому процесі.

З великим інтересом Наґель оглянув клас робототехніки, спортзал та укриття школи.

Читайте також: U-LEAD та волонтери відновили ще одну школу на Київщині

Регіональний директор GIZ також у межах свого візиту в Україну має намір відвідати Київську область.

У цій робочій поїздці його супроводжували директор GIZ-Україна Даніель Буше та директор Програми U-LEAD Бастіан Файгель.

«Для нас дуже важливо підтримати стійкість українських громад. І підтримка шкіл у відновленні належних умов для навчання дітей є частиною всіх тих ініціатив, які пропонує «U-LEAD з Європою», - наголосив Файгель.

На початку жовтня директор GIZ Буше також відвідав відремонтовану за підтримки U-LEAD Чернігівську загальноосвітню школу І-III ступенів №3.

Як повідомлялося, 19 серпня Росія завдала ракетного удару по Чернігівському драматичному театру. Унаслідок удару було пошкоджено чимало будівель поруч, в тому числі Чернігівську школу. Тоді Програма «U-LEAD з Європою» швидко запустила додаткову підтримку пошкодженої школи.

У травні «U-LEAD з Європою» розпочала реалізацію ініціативи «Відновлення місцевих шкіл для стійкості», спрямованої на надання конкретної підтримки відібраним громадам, що постраждали від війни, шляхом фінансування їхніх індивідуальних підходів із відновлення доступу до освіти. Проєкт є частиною Шкільної ініціативи "U-LEAD з Європою". Чернігівська школа №3 була долучена до цього процесу. Заклад навесні прийняв у своїх стінах делегацію високого рівня зі Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії та зміг вразити її інноваційністю, безпечними просторами для дітей, цифровізацією та креативністю.

Читайте також: У Житомирі відновили дві школи, пошкоджені росіянами

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-