Японія надасть €160 мільйонів на проєкти економічного відновлення - Шмигаль

Японія надасть €160 мільйонів на проєкти економічного відновлення - Шмигаль

Фото, відео
Укрінформ
Японія планує надати 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України.

Як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці, про це йшлося на його зустрічі з державним міністром закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державним міністром економіки, торгівлі та промисловості Кадзучікою Іватою й представниками японського бізнесу, передає Укрінформ.

"Озвучив наші пріоритети швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Вдячний японській делегації за сьогоднішню місію, яка сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови. Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості", – написав Шмигаль.

Він підкреслив те, що для нашої держави с важливою співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ.

Читайте також: Японія і Британія підтвердили рішучість щодо подальшої підтримки України

"Досвід Японії у післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України. Державні міністри запевнили, що позиція Японії щодо підтримки України буде незмінною. Вдячні японському уряду та народу за всебічну допомогу”, – додав глава уряду.

Як повідомлялося, уряд Японії також допоможе Україні у питаннях гуманітарного розмінування та відновлення агросектору. Україна та Японія створять робочу групу для розробки стратегії відновлення українського сільського господарства.

Фото: Фейсбук Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-