Японія і Британія підтвердили рішучість щодо подальшої підтримки України

Японія і Британія підтвердили рішучість щодо подальшої підтримки України

Укрінформ
Міністри закордонних справ і оборони Японії та Великої Британії на зустрічі в Токіо підтвердили незмінність підтримки України в її боротьбі проти російського вторгнення.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Глава МЗС Японії Йоко Камікава та міністр оборони Мінору Кіхара, а також їхні британські колеги Джеймс Клеверлі та Грант Шеппс також засудили терористичні атаки палестинського екстремістського угруповання ХАМАС на Ізраїль та домовилися поглиблювати двостороннє партнерство для підтримання безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні на тлі посилення агресивної військової активності Китаю.

Учасники зустрічі окремо обговорили координацію зусиль двох країн у відповідь на дії КНР і висловили рішуче заперечення будь-яким одностороннім спробам змінити статус-кво в регіоні у силовий спосіб, висловивши серйозну стурбованість ситуацією у Східнокитайському та Південнокитайському морях.

Сьогоднішні переговори у форматі «два плюс два» стали першими від останньої віртуальної зустрічі представників двох країн у лютому 2021 року.

Читайте також: Блінкен обговорив підтримку України з прем’єром Японії

Міністри також домовилися, що Японія і Британія відповідно до раніше досягнутих домовленостей найближчим часом активізують військове співробітництво, зокрема збільшать кількість і масштаб спільних навчань.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава заявила, що війна між Ізраїлем і ХАМАСом не вплине на підтримку України з боку держав «Групи семи» (G7).

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-