Норвезька рада у справах біженців надасть комплекти для відновлення житла на деокупованих територіях

Норвезька рада у справах біженців надасть комплекти для відновлення житла на деокупованих територіях

Укрінформ
Норвезька ради у справах біженців (NRC) надасть ремонтні комплекти для відновлення житла на деокупованих територіях, генератори, обладнання для обігріву, зарядні станції, павербанки та комп’ютерну техніку.

Про це йшлося на зустрічі віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук із делегацію організації, яку очолив генеральний секретар NRC Ян Еґеланн, передає Укрінформ із посиланням на сайт Мінреінтеграції.

«Як відомо, наразі в Україні деокуповано 963 населені пункти. Норвезька сторона пообіцяла надати туди ремонтні комплекти для відновлення житла, генератори, обладнання для обігріву, зарядні станції, павербанки та комп’ютерну техніку для навчання дітей онлайн. А також облаштувати пункти обігріву й забезпечити ці території терміналами супутникового інтернету Starlink», - йдеться у повідомленні.

Крім того, людям зі звільнених населених пунктів та евакуйованим планується виплата разової грошової допомоги.

Читайте також: Франція і Латвія допомагають у відбудові Чернігівщини

Йшлося також про необхідність створення належних умов у місцях тимчасового проживання ВПО по всій Україні для успішного проходження осінньо-зимового періоду 2023-2024 років. Для підтримки ВПО у зимовий період планується облаштувати місця тимчасового проживання і провести необхідні ремонтні роботи. Крім того, внутрішні переселенці отримають теплі ковдри, генератори, обладнання для обігріву, зарядні станції тощо. Також обговорювали участь NRC у реалізації програми «Прихисток».

Як наголосив Еґеланн, Норвезька рада у справах біженців й надалі докладатиме зусиль з гуманітарної підтримки українців, постраждалих від війни.

Читайте також: На Дніпропетровщині відновили пошкоджену окупантами лікарню

На зустрічі були присутні керівники NRC в Україні, а також у Центральній і Східній Європі.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно делегація Представництва норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC) відвідала Херсонщину. Організація постійно підтримує жителів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-