На Харківщині відновлюють 62 об'єкти, пошкоджені внаслідок російської агресії

На Харківщині відновлюють 62 об'єкти, пошкоджені внаслідок російської агресії

Укрінформ
На Харківщині у поточному році відновлюють 62 об'єкти, пошкоджені внаслідок російської збройної агресії. На їх ремонт виділено понад 1,16 млрд грн.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, передає Укрінформ.

Зазначається, що цьогоріч у регіоні тривають роботи з відновлення 62 об’єктів, пошкоджених внаслідок дій російських окупантів. На їх ремонт виділено понад 1, 16 млрд грн з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

«У пріоритеті – відновлення житлового фонду, об'єктів соціальної та критичної інфраструктури. Ще один об’єкт фінансувався виключно за кошти місцевого бюджету – це будинок у Чугуєві, відновлення якого закінчили наприкінці серпня», - повідомив Іванов.

Так, серед об’єктів житлового фонду відновлюють 48 багатоквартирних будинків.

Також на Харківщині наразі відновлюють вісім закладів охорони здоров’я коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії: обласну дитячу лікарню, Центр первинної медико-санітарної допомоги в місті Дергачі, а також 6 амбулаторій. Роботи повністю завершені в селах Руська Лозова та Великі Проходи. За кошти обласного бюджету проводиться ремонт в обласній травматологічній лікарні.

Читайте також: Комісія перевірила процес відбудови багатоповерхівок в Ірпені

Тривають роботи і з відновлення адміністративних будівель у місті Ізюм та селі Руська Лозова. За планом, уточнив Іванов, завершити ремонт об’єктів мають у жовтні-листопаді наступного року.

За його словами, відновлюють також три заклади освіти – в Старому Салтові, Мерефі та Люботині. Ще на одному об’єкті – в Чугуєві – триває процедура отримання дозволу на виконання будівельних робіт.

Як повідомлялося, на Житомирщині відновили 56% об'єктів, пошкоджених внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-