Комісія перевірила процес відбудови багатоповерхівок в Ірпені

Комісія перевірила процес відбудови багатоповерхівок в Ірпені

Фото
Укрінформ
В місті Ірпінь Київської області комісія перевірила низку обʼєктів, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

«Вулиця Ярославська, 14. Були на цій локації минулого тижня. Тут триває масштабний капітальний ремонт дев’ятиповерхівки на 144 квартири. Під час першої перевірки було багато скарг від мешканців. Відставання від графіка робіт на два тижні, будівельників періодично бачили напідпитку. У людей були претензії й до якості робіт. Старий дах демонтували, новий не встановили. У результаті кілька квартир затопило», - зауважив очільник ОВА.

На виправлення ситуації, за його словами, давав тиждень і сьогодні переконався особисто, що недоліки виправили.

«Гостомельське шосе, 24/1. Це один із найвідоміших будинків Ірпеня – ЖК «Ірпінські Липки». До війни тут мешкали 560 людей. Окупанти пошкодили фасад, міжповерхові перекриття, зруйнували внутрішні інженерні мережі та комунікації. Вікна і двері були вибиті», - повідомив Кравченко.

За його словами, зараз тут триває капітальний ремонт, який передбачає відновлення перекриттів, мурування й утеплення фасаду, встановлення вікон та дверей, внутрішнє оздоблення квартир і коридорів загального користування. На пошкоджених ділянках влаштують внутрішні мережі електро-, водопостачання й опалення.

На об’єкті роботи виконуються за графіком. На відновлення будинку виділили 18 місяців, і вже до кінця цього року буде облаштований дах. «Водночас висловив зауваження щодо кладки цегли біля віконних отворів. Також є низка незначних зауважень щодо безпеки праці. До середини наступного тижня дав час усе виправити», - додав очільник ОВА.

Також він повідомив, що підрядник звернувся з проханням сприяти повторному обстеженню обʼєкта щодо наявності можливих вибухонебезпечних предметів, адже днями під час робіт виявили снаряд. «Вдячні, що працівники ДСНС спрацювали дуже оперативно», - підкреслив Кравченко.

Читайте також: В Ірпені за обласні кошти відновлюють понад 60 зруйнованих росіянами приватних будинків

«Гостомельське шосе, 22. Капітальний ремонт будинку на 42 квартири, де до війни мешкали 126 людей. Будівля значно постраждала під час бойових дій. Пошкоджені фасад, зовнішні стіни та перекриття, вибиті вікна і двері, понищені квартири, а також пошкоджені інженерні мережі», - зауважив голова ОВА.

За його словами, пошкоджені частини будинку демонтують, відновлять й утеплять фасади і зовнішні стіни, влаштують перекриття. Також у будівлі замінять вікна і двері, виконають опорядження внутрішніх приміщень, оновлять внутрішні інженерні мережі та комунікації

Кравченко зазначив, що термін робіт становить 7 місяців, але вже є відставання від графіку на 2 тижні. Причиною є недостатня кількість працівників.

Крім того, зауваження висловили і представники Держпраці: неналежним чином облаштовані будівельні риштування, відсутній належний спецодяг. Для виправлення всіх недоліків надано 10 днів.

«Гостомельське шосе, 7а. Теж капітальний ремонт багатоквартирного будинку (22 квартири, де мешкали 60 людей). Підрядник зобов’язався зробити утеплення та оздоблення фасадів будинку, утеплення покриття, замінити пошкоджені вікна та двері, замінити та підсилити основні конструктивні елементи, виконати електромонтажні роботи тощо», - поінформував Кравченко.

За його словами, у сусідньому будинку на 30 квартир, за адресою Гостомельське шосе, 7б, де мешкали 90 людей, роблять схожий капремонт.

Ці два будинки відбудовує один підрядник, є незначні відставання від графіку в частині проведення внутрішніх робіт. Так само не вистачає працівників, але підрядник гарантував, що все виправить.

Читайте також: Спецкомісія перевірила процес робіт на чотирьох об'єктах в Ірпені

Як повідомив Кравченко, загалом уже перевірили 17 із 56 обʼєктів, які відбудовують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. За цими 56 обʼєктами замовником робіт є Київська обласна військова адміністрація.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня Спецкомісія перевірила, як триває відбудова дитячого садка та трьох багатоповерхівок в Ірпені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-