В Італії відкрилась «Майстерня з відбудови України»

В Італії відкрилась «Майстерня з відбудови України»

Укрінформ
Триденний захід “Майстерня з відбудови України” відкрився у межах Міланської трієнале, особливу увагу буде приділено архітектурному відновленню українських міст, зокрема Одеси та її Спасо-Преображенського собору.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Італії, передає Укрінформ.

«Ідея Майстерні народилася, щоб поєднати навички італійських креативників та дизайнерів, міжнародних культурних установ, бізнесу та інших зацікавлених сторін для сприяння міській та архітектурній відбудові українських міст, починаючи з Одеси, під патронатом Італії шляхом впровадження "зеленого", цифрового та сталого трансформаційного підходу», – сказав глава МЗС Італії Антоніо Таяні.

Захід складатиметься з трьох сесій, які проходитимуть у Мілані, Римі та Києві. У перший день особливу увагу буде приділено Одесі, зокрема реконструкції Спасо-Преображенського собору та інших пам’яток, що мають історичне значення. На сесії в Києві буде закладено засади для більш поглибленої співпраці.

Представники української політики, культурних і міжнародних інституцій та італійських компаній, які вже працюють над відбудовою, зосередяться на містобудівному та архітектурному відновленні міст та культурної спадщини України, що постраждали внаслідок війни. Мета Майстерні полягає в тому, щоб створити європейський центр для стійкої та інноваційної відбудови з акцентом на соціальній інфраструктурі.

Читайте також: До Італії з початку вторгнення евакуювали майже тисячу дітей з України – омбудсмен

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня Італія оголосила, що візьме патронат у відбудові Одеси та Одеської області.

У ніч проти 23 липня російські війська здійснили масовану атаку на Одесу та область. Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унаслідок атаки пошкоджені 25 пам’яток архітектури, зокрема Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Фото: Андрій Єрмак/Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-