Італія візьме патронат у відбудові Одещини - Шмигаль

Італія візьме патронат у відбудові Одещини - Шмигаль

Фото, відео
Укрінформ
Італія візьме патронат у відбудові Одеси та Одеської області.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Фейсбуці.

«Італія візьме патронат у відбудові Одеси та Одеської області. Про це сьогодні оголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Антоніо Таяні», - зазначив Шмигаль.

Відео: телеграм-канал Премʼєр-міністра України

Під час зустрічі співрозмовники обговорили потреби у відновленні.

«Вітаємо початок роботи представництва Confindustria в Україні та готовність Італійського агентства експортного страхування надавати фінансові гарантії італійським компаніям. Цінуємо активну позицію Уряду Італії щодо підтримки швидкого відновлення України», - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Італія та Україна підписали угоду про реконструкцію собору в Одесі

Він подякував Італії за військову, гуманітарну та санкційну підтримку і зазначив, що Україна очікує ухвалення 12-го пакету санкцій, який має бути спрямований на унеможливлення постачання в Росію західної високотехнологічної комплектації.

«Високо цінуємо послідовну підтримку з боку італійського Уряду й народу в нашій боротьбі з російським агресором за свободу, демократію, за право бути повноправною частиною ЄС і НАТО», - підсумував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив із віцепрем’єр-міністром – міністром закордонних справ Італії Антоніо Таяні ситуацію на фронті, європейську та євроатлантичну інтеграцію України, Формулу миру й оборонну підтримку, зокрема щодо ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-