Директор GIZ-Україна відвідав відремонтовану за підтримки U-LEAD школу у Чернігові

Директор GIZ-Україна відвідав відремонтовану за підтримки U-LEAD школу у Чернігові

Відео
Укрінформ
Директор українського офісу німецької урядової компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH Даніель Буше відвідав відремонтовану за підтримки U-LEAD Чернігівську загальноосвітню школу І-III ступенів №3, яка була пошкоджена у серпні внаслідок російської ракетної атаки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку Програми «U-LEAD з Європою» у Фейсбуці.

«Найбільше мене вражає те, що я бачу учнів у класі, їхню прихильність до вчителів, і просто бачу їх у звичайній рутині шкільного життя. Водночас кілька хвилин тому ми почули, що спрацювала повітряна тривога і ми побачили, наскільки вони дисципліновані, коли йдуть в укриття, наскільки вони відповідальні. Інша для мене дуже дивовижна річ - спостерігати за вчителями, бачити те, наскільки вони віддані своїй роботі і як вони дбають про дітей», - поділився враженнями Буше.

Він нагадав, що визнаючи величезні виклики громад в освітньому секторі під час війни, Служба зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії (FPI) надала «U-LEAD з Європою» додаткове фінансування – понад 5 мільйонів євро – для відбудови 12 шкіл у постраждалих від війни Київській, Чернігівській та Харківській областях та створення 25 Центрів цифрового навчання у 2023 році, додатково до низки інших заходів із розбудови спроможності, таких як консультації та тренінги для створення безпечного та сприятливого середовища для навчання дітей. У партнерстві зі «Сміливі відновлювати», SavED та Центром інноваційної освіти «Про.Світ» U-LEAD проводить важливу роботу з покращення доступу до освіти під час війни.

«Підтримка освіти на рівні громад в Україні - це інвестиція у майбутнє. Це також інвестиція у майбутнє покоління», - підкреслив директор GIZ.

Як повідомлялося, 19 серпня Росія завдала ракетного удару по Чернігівському драматичному театру. Унаслідок удару було пошкоджено також чимало будівель поруч, в тому числі Чернігівську школу. Тоді Програма «U-LEAD з Європою» швидко запустила додаткову підтримку пошкодженої Чернігівської загальноосвітньої школи І-III ступенів №3.

Читайте також: GIZ Ukraine обіцяє допомогти у пошуку інноваційних рішень для відновлення Бучі

У травні «U-LEAD з Європою» розпочала реалізацію ініціативи «Відновлення місцевих шкіл для стійкості», спрямованої на надання конкретної підтримки відібраним громадам, що постраждали від війни, шляхом фінансування їхніх індивідуальних підходів із відновлення доступу до освіти. Проєкт є частиною Шкільної ініціативи "U-LEAD з Європою". Чернігівська школа №3 була долучена до цього процесу. Заклад навесні прийняв у своїх стінах делегацію високого рівня зі Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії та зміг вразити її інноваційністю, безпечними просторами для дітей, цифровізацією та креативністю.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: Роман Балук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-