GIZ Ukraine обіцяє допомогти у пошуку інноваційних рішень для відновлення Бучі

GIZ Ukraine обіцяє допомогти у пошуку інноваційних рішень для відновлення Бучі

Фото
Укрінформ
Німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH допоможе знайти інноваційні рішення для відновлення Бучанської громади у Київській області.

Як передає Укрінформ із посиланням на сторінку Програми «U-LEAD з Європою» у Фейсбуці, про це директор GIZ Ukraine Даніель Буше сказав під час візиту в громаду.

«GIZ підтримує Україну за дорученням Федерального уряду Німеччини на шляху демократичних перетворень з 1993 року. Нині ми спрямовуємо сили, щоб посприяти розвитку України і знайти інноваційні рішення для відновлення Бучанської громади», – сказав Буше.

Він разом із керівницею «U-LEAD з Європою» в Київській області Оленою Іванченко та Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком обговорив реформу децентралізації в Україні та особливості роботи громад на шляху до європейської інтеграції.

Під час зустрічі міський голова презентував керівнику GIZ в Україні деталі проєкту Bucha Techno Garden.

«Ми маємо у Німеччині прекрасне місто-партнер Бергіш-Гладбах. Наша плідна співпраця триває вже більше року. Тож ми дуже цінуємо підтримку наших міжнародних партнерів, зокрема, Німеччини», – додав Федорук.

Читайте також: У Києві презентували мультимедійний проєкт Ukraїner про воєнні злочини РФ

У межах свого візиту до Бучі Даніель Буше також відвідав церкву Святого Апостола Андрія Первозваного та Всіх Святих, яка під час російської окупації у березні 2022 року стала символом стійкості та незламності жителів Бучі в протидії окупантам. Він поклав квіти на Алеї слави героїв, які загинули з початку повномасштабної війни.

Читайте також: Агентство відновлення уклало перші договори на відбудову пошкоджених будівель

Як повідомлялося, під час окупації російські загарбники скоїли в Бучанському районі Київської області понад 9000 воєнних злочинів. Зокрема, були вбиті більш як 1400 мирних жителів. Місто Буча зазнало інфраструктурних збитків на суму у понад 5,1 млрд грн. Найбільше постраждав житловий фонд, соціальні об’єкти, навчальні заклади та обʼєкти промислової інфраструктури.

Читайте також: Корейський бізнес допоможе з відбудовою України - у Києві підписали документии

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» реалізується GIZ і спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-