Для відновлення України потрібні сотні мільярдів доларів - заступниця Малюськи

Для відновлення України потрібні сотні мільярдів доларів - заступниця Малюськи

Укрінформ
Акт агресії Росії спричинив масові руйнування та збитки по всій Україні, різні дослідження оцінюють вартість відновлення України в сотні мільярдів доларів.

Про це заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра сказала під час Варшавського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Акт агресії Росії спричинив масові руйнування та збитки по всій Україні, Україні як державі та її громадянам, тоді як масштаби та розмір цих збитків поки що важко підрахувати та оцінити, оскільки війна триває. Але різні дослідження оцінюють вартість відновлення України в сотні мільярдів доларів”, - сказала вона.

Вона також зазначила, що ці дослідження не враховують ціну людських втрат і страждань українського народу.

“Через цю агресію мільйони українців також були змушені виїхати з країни. В Україні зареєстровано сотні тисяч воєнних злочинів, включаючи тортури, сексуальне насильство... “, - сказала вона.

За її словами, про соціально-економічні, екологічні наслідки дій РФ годі й говорити.

Вона також зазначила, що Україна, дуже розраховує на фінансову допомогу, щоб відновити країну, а також, що РФ сплачуватиме репарації.

Читайте також: Інвестори у відбудову України мають гарантувати робочі місця з високою зарплатою - ITUC

“Ми очікуємо від світу кроків вперед щодо репарацій від Росії... І якщо Росія не зробить це добровільно, то ми повинні знайти механізм, щоб забезпечити виконання цього”, - сказала вона.

Як повідомлялося, 3-4 жовтня проходить Варшавський безпековий форум. Це щорічна міжнародна конференція, під час якої обговорюють найбільш значущі проблеми й виклики глобальної безпеки за участю провідних політиків, урядовців, представників академічних кіл та експертів.

В центрі уваги форуму — війна в Україні та безпекова ситуація у східній частині Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-