Швеція перерахувала €25,2 мільйона на відновлення енергосистеми України

Швеція перерахувала €25,2 мільйона на відновлення енергосистеми України

Укрінформ
Швеція зробила внесок до Фонду енергетичної підтримки України у розмірі 25,2 млн євро, а також надала вже понад тисячу тонн обладнання для відновлення енергосистеми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"У серпні Швеція перерахувала 25,2 млн євро до Фонду енергетичної підтримки України, створеному при Секретаріаті Енергетичного співтовариства. Також Україна отримала понад тисячу тонн енергетичного обладнання від шведських партнерів, серед якого генератори, трансформатори та інше необхідне устаткування", - йдеться у повідомленні.

Заступники міністра енергетики Ярослав Демченков та Світлана Гринчук провели зустріч із представниками Посольства Швеції в Україні у ході якої обговорили напрямки співпраці для посилення стійкості української енергосистеми.

Демченков ознайомив учасників зустрічі з поточним станом енергетичної системи і ходом відновлювальних і ремонтних робіт, які проводяться після масованих російських атак на українську енергетичну інфраструктуру. Гринчук ознайомила шведську сторону з поточними потребами енергосектору.

Читайте також: Київ і Вашингтон підписали Меморандум про зміцнення енергосистеми України

Як повідомлялося, уряди України та Сполучених Штатів Америки підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у забезпеченні стійкості енергетичної системи України, який передбачає виділення 522 мільйонів доларів США на її зміцнення, з яких 100 млн – за виконання певних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-