Мінекономіки пропонує американському бізнесу інвестувати у проєкти відбудови України

Мінекономіки пропонує американському бізнесу інвестувати у проєкти відбудови України

Укрінформ
Міністерство економіки разом з представниками Міжнародної асоціації стабільних операцій (ISOA) та провідними американськими компаніями обговорили проєкти відновлення України за допомогою інвестицій американського бізнесу.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, передає Укрінформ.

“Урядом визначено ключові сектори, які є найбільш перспективними для інвестицій в Україні - це енергетика, аграрне виробництво та продовольство, транспорт і логістика, критичні матеріали, IT та машинобудування. Саме ці сектори вже зараз розвивають економіку нашої країни та мають глобальний потенціал до зростання. Товари й послуги цих секторів також потрібні на міжнародному ринку. Окрім того, розвиваючи ці сектори Україна допоможе світові протистояти глобальним викликам: голоду, кліматичній кризі, а також зможе запропонувати альтернативу російському експорту”, - зазначила заступниця міністра економіки України Надія Бігун.

Вона зауважила, що через війну за підсумками минулого року Україна мала майже 30% падіння економіки, проте завдяки стійкості та адаптивності українського бізнесу вже цього року ми спостерігаємо зростання у 2,2% ВВП. Проте, щоб відновитись, вітчизняна економіка має зростати значно швидшими темпами і для цього необхідні інвестиції.

На думку заступника міністра економіки України Володимира Кузьо, основою відновлення України має стати приватний капітал та інвестиції від іноземних і українських підприємців.

"Ми пропонуємо інвесторам долучитись до відбудови країни через механізми державно-приватного партнерства, створювати спільні підприємства з українським бізнесом, користуватись можливостями індустріальних парків, готові надавати державну підтримку великим інвесторам, працюємо над страхуванням інвестиційних ризиків. Український ринок має значну ємність, окрім того, це робоча сила, сировина, ринки збуту. І саме зараз час розглядати інвестиції у відбудову країни та перенесення до України виробництв у рамках глобальних ланцюгів постачань”, - сказав він.

Читайте також: Європейський інвестбанк профінансує найкращі проєкти з енергоефективності

На зустрічі обговорювались також інші питання, які цікавили представників американського бізнесу - проблеми розмінування територій, зокрема, сільськогосподарських земель, сфери публічних закупівель, розвитку вітчизняної переробної галузі та локалізації виробництва в Україні, підтримки малого й середнього українського бізнесу.

Як повідомлялось, Міністерство фінансів та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) обговорили можливості залучення приватного сектору до "зеленої" та сталої розбудови України. Серед пріоритетних напрямів подальшої співпраці - підтримка стійкості приватного сектору, відбудова критичної інфраструктури та житлового сектору, у тому числі для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-