Польща прагне приєднатися до комітету платформи G7 з відбудови України

Польща прагне приєднатися до комітету платформи G7 з відбудови України

Укрінформ
Польща прагне приєднатися до керівного комітету Багатосторонньої координаційної платформи донорів G7, щодо допомоги для України.

З цією метою у США 25-26 липня перебуває уповноважена уряду Польщі з питань відбудови України Ядвіга Емілевич, передає Укрінформ з посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

Як повідомило міністерство фондів і регіональної політики РП, головною метою візиту Емілевич до Польщі є “можливість співпраці між Польщею і США у процесі відбудови України, а також питання включення Польщі у роботу керівного комітету Багатосторонньої координаційної платформи донорів G7”.

У Вашингтоні польський урядовець, зокрема, проведе переговори з координатором офісу Держдепу США з питань американської допомоги для Європи та Євразії Марією Лонгі та у Департаменті торгівлі - із заступником помічника міністра з питань Європи та Євразії Девідом Де Фалько. Емілевич у Вашингтоні також проведе зустрічі з представниками USAID та банку J.P. Morgan. Уповноважена уряду Польщі з питань відбудови України візьме участь в експертній дискусії на тему польського підходу до відбудови України.

Читайте також: Мінекономіки та Світовий банк активізують співпрацю з мобілізації фінансування від донорів

Як відомо, багатостороння координаційна платформа донорів для України була створена відповідно до рішення лідерів G7, прийнятого 12 грудня 2022 року. Керівний комітет Платформи складається з вищих посадових осіб з України, країн G7 та Європейського Союзу. Комітет проводить регулярні засідання та управляє Платформою на основі консенсусу.

Як повідомлялося, у Польщі працюють над “білою книгою” щодо спірних питань в економічних відносинах між Києвом і Варшавою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-