США та Індія погодилися щодо важливості поствоєнного відновлення України

США та Індія погодилися щодо важливості поствоєнного відновлення України

Заява
Укрінформ
Сполучені Штати й Індія продовжать надавати гуманітарну допомогу Україні та вважають необхідним забезпечення реконструкції Української держави після війни.

Про це йдеться в спільній заяві, оприлюдненій Білим домом за результатами переговорів президента Байдена й прем’єр-міністра Моді в четвер, передає Укрінформ.

«Обидві країни зобов’язалися надалі надавати гуманітарну допомогу народу України. Вони закликали поважати міжнародне право, принципи статуту ООН, територіальну цілісність і суверенітет. Обидві країни погодилися щодо важливості відновлення України після конфлікту», - зауважується в документі.

Читайте також: Доходи від арештованих російських активів передаватимуть на відбудову України – Шурма

Президент Байден і прем’єр-міністр Моді висловили глибокий жаль через жахливі й трагічні гуманітарні наслідки, спричинені російською війною.

«Лідери підкреслили серйозний і зростаючий вплив війни на глобальну економічну систему, включно з продовольчою, паливно-енергетичною безпекою та критично важливими ланцюжками поставок»,- йдеться в заяві.

У цьому зв’язку лідери закликали докласти більше зусиль для пом'якшення наслідків війни, особливо в країнах, що розвиваються.

Читайте також: Україна очікує, що Штати та Канада першими передадуть конфісковані активи РФ - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, зустріч президента США Джо Байдена і прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді відбулася в четвер у Білому домі. Сторони висловили готовність об’єднати зусилля для встановлення миру в Україні, а також для відповіді на глобальні гуманітарні наслідки, спричинені війною Путіна в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-