Доходи від арештованих російських активів передаватимуть на відбудову України – Шурма

Доходи від арештованих російських активів передаватимуть на відбудову України – Шурма

Укрінформ
Доходи від арештованих російських активів передаватимуть на відбудову України, також наша держава отримає від ЄС 50 млрд євро на найближчі 4 роки.

Про ці та інші результати міжнародної Конференції з питань відновлення України повідомив у Фейсбуці заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма, передає Укрінформ.

"У Лондоні закінчилася міжнародна Конференція з питань відновлення України (URC 2023). Які основні її результати: озвучені довгострокові фінансові гарантії підтримки України. Тільки з боку ЄС це 50 млрд євро на найближчі 4 роки; перший значний міжнародний прецедент в частині монетизації арештованих активів рф — доходи від заморожених активів (проценти) передаватимуться на відбудову. Працюємо над монетизацією основної суми. Скоро будуть цікаві рішення", - написав він.

Читайте також: Україна очікує, що Штати та Канада першими передадуть конфісковані активи РФ - Шмигаль

Окрім цього, за його словами, офіційно оголошено про запуск Українського фонду розвитку (Ukrainian Development Fund), який створюється за допомогою Blackrock, JP Morgan та McKinsey. Вже є перші контрибутори як державні, так і приватні.

Також вперше організований майданчик по Green Steel одного з найбільших перспективних кластерів відбудови із залученням більшості можливих учасників цього процесу: Fortescue, Primemetals, POSCO, Voestalpine, ArcelorMittal, EBRD, Citibank, Rothschild, Metinvest.

Заступник керівника Офісу Президента зауважив, що вперше з початку війни на конференції була значна кількість міжнародного бізнесу: AECOM, FMG, CRH, Shell, BP, Hyundai, CAMECO.

Читайте також: Інвестиції у відбудову України - уряд представив органічні кейси міжнародній спільноті

Натомість як зазначив він, поки що немає готовності міжнародного приватного бізнесу інвестувати в Україну, і, на його думку, до перемоги досягнути цього буде непросто.

Як повідомлялося, 21-22 червня у Лондоні пройшла міжнародна конференція щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference).

Фото: Ростислав Шурма, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-