Глава МЗС Британії: Треба планувати негайне відновлення України, щойно закінчиться війна

Глава МЗС Британії: Треба планувати негайне відновлення України, щойно закінчиться війна

Укрінформ
Україна відбудовується попри всі величезні страждання, які принесло повномасштабне вторгнення Росії.

На цьому наголосив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі на Конференції щодо відбудови України, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, після 18 місяців українського опору російській агресії, міжнародна спільнота збирається, поділяючи впевненість в майбутньому України. Повномасштабне вторгнення Росії принесло великі страждання, але Україна відбудовується”, - сказав глава британського МЗС.

За його словами, в Україні не просто відновлюють зруйноване - країна дивиться в майбутнє, зокрема у контексті побудови більш сучасної та стійкої економіки.

Читайте також: Зеленський у Лондоні виклав принципи відбудови України

У цьому зв'язку британський міністр відзначив потенціал України, а також наголосив на необхідності реагувати на нагальні потреби і планувати негайне відновлення, щойно закінчиться війна.

“Попри всі страждання, які принесла війна, Україна планує краще майбутнє і закликає весь світ, всі країни бути сильнішими. Всі разом як ніколи коли відбудуємо Україну”, - сказав він.

Клеверлі зазначив, що у заході беруть участь представники 32 міжнародних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, у Лондоні 21-22 червня відбувається міжнародна конференція щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference).

Захід є продовженням щорічних Конференцій щодо реформ в Україні, які відбувалися з 2017 року.

Фото: Stefan Rousseau/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-