На Херсонщині енергетики повернули світло в село, яке було знеструмлене через підтоплення

На Херсонщині енергетики повернули світло в село, яке було знеструмлене через підтоплення

Укрінформ
На правобережжі Херсонщини енергетики повернули світло в останній населений пункт, що залишався без електроенергії через підтоплення – село Микільське.

Про це у Телеграмі поінформував начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Вибухотехніки вже обстежили майже 420 га території. Учора енергетики відновили роботу двох трансформаторних підстанцій у Херсоні і під’єднали 432 абоненти. По області заживили нарешті останні населений пункт, що залишався без світла через підтоплення, – Микільське», - зазначив Прокудін.

Як підкреслив начальник ОВА, ситуація там дійсно була складна.

За словами Прокудіна, наразі середній рівень води в області становить 56 см. Вода уже відступила від 32 населених пунктів Херсонщини. На правобережжі підтопленими залишаються Херсон, Новогреднєве та Благодатівка, там під водою 595 будинків.

Як розповів начальник ОВА, 20 червня вдалося ще відновити водопостачання у селі Інгулець, припинене через підтоплення. Фахівці направили зразки для лабораторного дослідження, поки не буде підтвердження, що вода безпечна, її можна використовувати у цьому населеному пункті тільки як технічну.

Читайте також: На Харківщині відновили світло в селі Веселе: його не було з початку вторгнення

Прокудін зазначив, що комунальні служби та рятувальники 20 червня відкачали 290 тонн води з 223 будинків та підвалів. З початку ліквідації надзвичайної ситуації понад 156 тисяч тонн води прибрали з 795 осель. У херсонському мікрорайоні Корабел триває прибирання прибудинкової території, доріг, об’єктів соціальної сфери. Тільки минулої доби приведено до ладу понад 41 тис. квадратних метрів. Комунальники вивезли понад 124 тонни сміття.

Вивозили сміття з Дар’ївської та Білозерської громади, у Тягинській громаді спеціалісти склали 4 акти щодо пошкодженого майна, також відкачали воду з трьох будинків.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Удень 20 червня війська РФ обстріляли у Херсоні рятувальників, які розчищали мул. Один співробітник ДСНС загинув, ще вісім постраждали. Троє поранених у Херсоні рятувальників перебувають у важкому стані, ще п’ятеро - у стані середньої важкості.

ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото: Олег Синєгубов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-