На Харківщині відновили світло в селі Веселе: його не було з початку вторгнення

На Харківщині відновили світло в селі Веселе: його не було з початку вторгнення

Фото
Укрінформ
У Харківській області повністю відновили електропостачання у селі Веселе, яке було знеструмлене від початку повномасштабної війни.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба АТ «Харківобленерго», передає Укрінформ.

«Фахівці Липецького району електричних мереж (РЕМ) повністю відновили електропостачання у деокупованому селі Веселе Харківського району», - йдеться у повідомленні.

Начальник Липецького РЕМ Віктор Рубцов зазначив, що село дуже постраждало внаслідок бойових дій та залишалося знеструмленим з перших днів війни.

Читайте також: Росіяни перетворили Маріуполь на смітник, звалища горять у всіх районах - міськрада

«Щоб повернути світло жителям Веселого, ми відремонтували 10 трансформаторних підстанцій, замінили три силові трансформатори, близько 10 км високовольтної лінії 10 кВ та 20 км ПЛ 0,4 кВ. Наразі село, де у нас 549 споживачів, повністю заживлено», - повідомив Рубцов.

Веселе - село у Липецькій громаді, яка була окупована з 24 лютого по 11 вересня 2022 року. До повномасштабного вторгнення у Веселому було близько 1,8 тис. жителів. Цей населений пункт першим в Україні став енергонезалежним завдяки реалізації кількох проєктів. Зокрема, в селі збудували сонячну електростанцію, зменшили на 82% витрати на опалення школи.

Проте російські загарбники зруйнували всю інфраструктуру населеного пункту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-