В Україні починають будувати магістральні водогони для забезпечення Півдня - Шмигаль

В Україні починають будувати магістральні водогони для забезпечення Півдня - Шмигаль

Укрінформ
Кабінет Міністрів уже виділив майже 2,5 млрд грн на забезпечення Півдня України водою, розпочинається будівництво магістральних водогонів.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

«Уряд України вже виділив майже 2,5 млрд грн, аби забезпечити Південь нашої країни водою. Розпочинаємо будівництво нових магістральних водогонів, проводимо оцінку збитків та формуємо список постраждалих громад, забезпечуємо підвезення питної води, готуємо рішення про виплати постраждалим українцям», - сказав Шмигаль.

За його словами, Кабмін сьогодні ухвалить розпорядження щодо необхідності з боку місцевої влади Херсонщини організувати роботи з обстеження пошкоджених будівель і споруд.

«Мають працювати спеціальні комісії та достатньо людей, щоб швидко обстежити руйнування, а також мають бути проведені розрахунки для подальшого відновлення житла людей», - сказав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Допомогу Україні у подоланні наслідків підриву росіянами ГЕС надають 13 країн – Шмигаль

Як повідомлялося, в ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація склалася на тимчасово окупованих територіях.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-