Уряд виділяє 588 мільйонів бюджетам семи областей на проєкти з відновлення - Шмигаль

Уряд виділяє 588 мільйонів бюджетам семи областей на проєкти з відновлення - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Кабінет Міністрів виділяє 588 млн грн бюджетам Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Одеської, Полтавської та Харківської областей на реалізацію цього року проєктів з відновлення.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ. 

«Сьогодні ухвалили рішення про розподіл додаткової субвенції для регіонів. 588 млн грн буде виділено бюджетам Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Одеської, Полтавської та Харківської областей на реалізацію цього року 26 проєктів у межах спільної з ЄІБ надзвичайної програми», - сказав Шмигаль.

Відео: Денис Шмигаль, Телеграм

За його словами, ці 26 проєктів спрямовані на відновлення лікарень, закладів освіти, ЦНАП, громадських та культурних центрів.

Прем’єр-міністр запевнив у тому, що влада і надалі допомагатиме регіонам і громадам, які особливо постраждали від війни.

Як повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, у державному бюджеті на 2023 рік передбачено 1 703 428,3 тис. грн за програмою "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України".

Уряд розподіляє коштів менше, ніж передбачено у бюджеті на цей рік у зв'язку з тим, що відповідно до умов угоди розподіл субвенції не здійснюється для тимчасово окупованих територій. Разом з цим, для територій, де ведуться активні бойові дії передбачаються асигнування у розмірі вказаних у актах виконаних робіт та послуг, здійснених до 24 лютого 2022 року.

Читайте також: Бюджетний комітет ВР погодив виділення 4,4 мільярда на «єВідновлення»

У межах програми всього було схвалено для реалізації 234 проєкти загальною вартістю понад 6,41 млрд грн у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Херсонській, Київській та Полтавській областях.

Станом на 1 січня 2023 року повністю завершено 103 проєкти. Торік, 70 проєктів, що фінансувались за програмою, були пошкоджені або зруйновані внаслідок повномасштабної російської військової агресії. Разом з цим, наразі неможливо виконувати проєкти на тимчасово окупованих територіях, в зоні бойових дій, або на територіях де є висока ймовірність ведення бойових дій.

Станом на сьогодні роботи виконуються у Дніпропетровській, Київській, Одеській та Полтавській областях, а також у Запоріжжі.

«Надзвичайна кредитна програма для відновлення в Україні», за якою передбачається надання 200 млн євро від Європейського інвестиційного банку для місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, була підписана у 2014 році.

Як повідомлялося, на саміті Ради Європи у Рейк’явіку понад 40 країн і ЄС підписали договір про створення Реєстру збитків, завданих Україні російською агресією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-