Кабмін спрямував залишки коштів ЄІБ на відновлення обʼєктів будівництва та інфраструктури

Кабмін спрямував залишки коштів ЄІБ на відновлення обʼєктів будівництва та інфраструктури

Укрінформ
Кабінет Міністрів спрямував залишки коштів спеціального фонду державного бюджету Державному агентству відновлення та Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури на відновлення обʼєктів будівництва та інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Передбачено, що залишки коштів спеціального фонду державного бюджету, що надійшли у 2022 році від Європейського інвестиційного банку в рамках інвестиційних проєктів «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України», «Міський громадський транспорт України II», «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», «Енергоефективність громадських будівель в Україні», «Вища освіта України», спрямовуються на безповоротній основі на нові бюджетні програми...» - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Уряд удосконалив механізм виплати пенсій на період воєнного стану

Зокрема, Держагентству відновлення виділено 179 млрд гривень (видатки розвитку) на проєктування, відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування, ремонт обʼєктів будівництва (громадського призначення, соціальної сфери, культурної спадщини, житлово-комунального господарства, інженерно-транспортної (автомобільні дороги загального користування державного значення), залізничної, енергетичної інфраструктури, пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення, інфраструктури авіаційного, морського та річкового транспорту, а також термомодернізацію житлових і громадських будівель.

Крім того, Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури спрямовано 4,477 млрд грн для надання субвенції місцевим бюджетам на проєктування, відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування, ремонт обʼєктів будівництва громадського призначення, соціальної сфери, культурної спадщини, житлово-комунального господарства, інших обʼєктів, що мають вплив на життєдіяльність населення.

Читайте також: Зброя та підтримка економіки: Зеленський провів нараду про заплановані міжнародні заходи

Як повідомляв Укрінформ, Європейський інвестиційний банк додатково виділив 20 млн євро на розвиток системи водопостачання та водовідведення у Миколаєві. Через війну місто ще гостріше відчуло потребу у воді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-