Уряд удосконалив механізм виплати пенсій на період воєнного стану

Уряд удосконалив механізм виплати пенсій на період воєнного стану

Укрінформ
Кабінет Міністрів спростив окремі процедури виплати пенсій на час воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він зазначив, що зміни внесено до постанови Кабміну від 30 серпня 1999 року №596 «Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках».

«Передбачено можливість укладення договорів банківського рахунка з уповноваженими банками, які не мають філій, відділень, представництв за місцем проживання одержувача, в тому числі з банками (необанками), які взагалі не мають власної мережі. Надано одержувачам можливість разом з відкриттям банківського рахунка без відвідування установи банку подавати заяву про виплату пенсії або грошової допомоги через установи уповноважених банків в електронній формі з використанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису», - йдеться в повідомленні.

Крім того, на період воєнного стану змінами до постанови Кабміну від 26 лютого 2022 року №62 надано можливість користувачам послуг АТ «Укрпошта» отримувати пенсії за кордоном шляхом міжнародного переказу їхнім коштом.

Читайте також: Зеленський підписав закон про призначення пенсій жителям окупованих територій

Як повідомлялося, українці, які набули пенсійного віку в період перебування за кордоном, можуть оформити пенсію дистанційно, за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Українцям, які наразі перебувають за кордоном, призначені в Україні пенсії виплачуються за правилами, визначеними вітчизняним законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-